Falla Carrer Alacant
Falla Carrer Alacant

Història

Falla Carrer Alacant

Quart de Poblet

Bunyl D´Or amb Fulles de Llorer

_____________________________________________________

 

Al setembre de 1967, un grup de 22 amics es van reunir en el mític Bar Gijón i en aquell sopar va ser creada la Falla Carrer Alacant. A aquell  grup, es van unir 14 dones i 52 xiquets per a cremar els seus primers monuments dissenyats per l´ artísta Toni Ferrer. El monument major portava per lema "Simfonia local", en homenatge a aquells llauradors que per motiu de l'expropiació de terres del Pla Sud, van guanyar diners; l'infantil va ser un homenatge a Walt Diseny.


La Srta Elvira Segarra i Clement a ser la primera Fallera Major i la xiqueta Mª Teresa Hueso i Ballester, la primera Fallera Major Infantil. Ramón Martín i Alandi es va convertir en el primer president de la comissió major i Pascual Gijón i Fernández de la comissió infantil.


Aquell any l'escriptura del llibret va ser a càrrec de Josep Mª Jorge Coll.

 

En el mateix any  i gràcies a les amistats del president de la Falla, Ramón Alandi, aconseguirem entrar en Junta Central Fallera amb el nombre de cens 210.

 

Dos esdeveniments van marcar el començament d'aquella trajectòria que perdura fins al dia d'avui; el primer, la creació de l'escut i el segon la composició del nostre himne.

 

L'escut està compost per un oval dividit en dos; la part baixa és de color blau, reflex del color del cel de la nostra terra valenciana i l'aigua que rega els nostres camps i sobre el fons blau trobem dues espigues de blat sobreposades, producte típic de la nostra tradició agrícola; veiem a més altres tres elements i que són una pala i un rastrell; aquests tres simbols estan units per un mocador, peça amb la qual es protegien els llauradors del sol. En la part superior de l'oval, trobem els colors de la nostra Senyera i coronant-ho, "Lo Rat Penat".En els laterals hi ha col·locats rams de llorer, que simbolitzen la victòria després d'un període d'esforç i treball, esforç i treball que van dedicar els fundadors i que a més amb aquest element volien dotar de glòria a la nostra Falla.

 

Vam ser la primera falla del municipi i per tant els qui aconseguim que les tradicionals festes de les falles s´arrelaren a Quart de Poblet.

Durant més de 10 anys vam ser l'única comissió del municipi, reflex d'açò va ser l´ increment continu dels seus components aconseguint l'any 1979, els 702 membres.

 

Des de la nostra fundació, en cada exercici hem sigut premiats bé en moments, llibret així com en teatre, campionats, cavalcades, declamació, dibuix o presentació; obtenint per exemple el primer premi en declamació en 1985, en 1977 en obra de teatre llarga, premis honorifics en concursos de presentacions i premis extraordinaris i accesits en lliberts,  gràcies a Josep Mª Jorge i Coll i Anfós Ramon i García.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Versión para imprimir | Mapa del sitio
© Falla Carrer Alacant